DISCOVERY+ PERSONVERNERKLÆRING

SIST OPPDATERT: 29. oktober 2021

MERK: Personvernerklæringen er oppdatert. Les nøye gjennom den oppdaterte personvernerklæringen før du bruker tjenestene.


Denne personvernerklæringen («erklæring») beskriver personvernpraksisen til Dplay Entertainment Limited («Discovery», «vi» eller «oss») med hensyn til Discovery+ som er tilgjengelig via våre nettsteder eller våre mobil- og tilkoblede TV-applikasjoner i Storbritannia («Storbritannia») og Europa («tjenestene»).

Vi er databehandlingsansvarlig for de personopllysningene vi innhenter fra deg. Vi er et datterselskap av Discovery, Inc. («Discovery»). Du kan finne mer informasjon om Discovery, inkludert våre datterselskaper og tilknyttede selskaper, her.

Vår EU-representant er Discovery Communications Benelux BV, som har registrert kontor i Kraanspoor 20, 1033 SE, Amsterdam, Nederland. Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp i forbindelse med denne erklæringen, ta kontakt med vårt personvernombud på DPO@discovery.com.

Denne erklæringen forklarer hvordan vi innhenter, bruker og deler personopplysninger om brukere som samhandler med tjenestene. Denne erklæringen gjelder ikke for vår innhenting av informasjon fra andre funksjoner, tjenester eller kilder (med mindre det er spesifikt angitt), eller for tredjeparter som gir informasjon til Discovery.

Dine rettigheter til å protestere: Du har ulike rettigheter med hensyn til vår bruk av dine personopplysninger som beskrevet under punkt 5. To av de grunnleggende rettighetene å være klar over er at du kan:

  • be oss om å slutte å bruke dine personopplysninger for direkte markedsføringsformål. Hvis du utøver denne retten, vil vi slutte å bruke dine personopplysninger for dette formålet; og
  • be oss om å vurdere eventuelle gyldige innvendinger du har til vår bruk av dine personopplysninger der vi behandler dine personopplysninger på grunnlag av våre, eller en annen persons, legitime interesser.

Du kan finne mer informasjon i del 5 nedenfor (valg du har knyttet til innhenting, bruk og deling av dine personopplysninger).

Hva du må gjøre og bekreftelsen til oss: Les denne erklæringen nøye for å forstå hvordan vi håndterer dine personopplysninger.

Denne erklæringen forklarer:

  1. TYPER INFORMASJON VI INNHENTER FRA ELLER OM DEG
  2. HVORDAN VI BRUKER INFORMASJONEN VI INNHENTER
  3. NÅR VI DELER PERSONOPPLYSNINGER
  4. INTERNASJONALE OVERFØRINGER AV DINE PERSONOPPLYSNINGER
  5. VALG DU HAR ANGÅENDE INNHENTING, BRUK OG DELING AV DINE PERSONOPPLYSNINGER
  6. HVORDAN VI BRUKER INFORMASJONSKAPSLER OG ANDRE SPORINGSTEKNOLOGIER
  7. HVORDAN VI BESKYTTER INFORMASJON OM BARN
  8. HVORDAN VI OPPRETTHOLDER OG SIKRER INFORMASJONEN VI INNHENTER
  9. TREDJEPARTS NETTSTEDER, TJENESTER OG FUNKSJONER
  10. OPPDATERINGER AV DENNE ERKLÆRINGEN
  11. HVORDAN KONTAKTE OSS

1. TYPER INFORMASJON VI INNHENTER FRA ELLER OM DEG

Når du samhandler med tjenestene, innhenter vi informasjon som direkte identifiserer deg (dvs. informasjon som ville tillate noen å identifisere deg eller kontakte deg, slik som ditt fulle navn, postadresse, e-postadresse eller telefonnummer), samt informasjon om din bruk av tjenestene. Nedenfor beskriver vi de ulike typene informasjon vi nnhenter fra deg og enhetene du bruker når du samhandler med tjenestene.

Informasjon du gir oss: Noen av tjenestene kan tillate deg å angi kontaktinformasjon og annen informasjon om deg selv og andre. Vi innhenter og lagrer all informasjon du oppgir gjennom tjenestene. Du kan for eksempel oppgi:

  • ditt navn, postadresse, e-postadresse, telefonnummer, profilbilde, fødselsår eller annen informasjon, for eksempel når du registrerer deg for våre tjenester, oppretter eller redigerer din brukerprofil, registrerer deg for å motta nyhetsbrev eller deltar i en konkurranse eller et lotteri;
  • visse demografiske opplysninger, som alder, kjønn eller inntektssegment, når du deltar i en undersøkelse eller meningsmåling;
  • informasjon i innlegg, kommentarer eller fora (som chatterom, meldingstavler eller lignende offentlige fora) i tjenestene, og i ikke-offentlige meldinger du sender til andre brukere av tjenestene;
  • fornavnet og etternavnet ditt, adressen din og kredittkort- og faktureringsinformasjonen din hvis du abonnerer på en av våre betalte tjenester; eller
  • din e-postadresse, kommunikasjon og filer når du sender oss en melding via e-post, gjennom vår kundestøtteportal eller gjennom andre kommunikasjonstjenester (inkludert detaljer om dine kommunikasjonspreferanser).

Informasjon vi innhenter automatisk fra enhetene dine: Når du samhandler med tjenestene, blir visse opplysninger om din bruk av tjenestene automatisk innhentet. Denne informasjonen inkluderer informasjon om enhetene som brukes til å få tilgang til tjenestene, for eksempel Internet Protocol-adresse («IP»), enhets-ID og andre unike enhetsidentifikatorer, mobilnettverksinformasjon, informasjon om hvordan enheten samhandler med våre tjenester, maskinvaremodell og type og versjon av enhetens operativsystem eller nettleser. Vi innhenter også informasjon om hvordan du bruker tjenestene våre, slik som sider sett på og rekkefølgen på slike sider, innhold (inkludert videoinnhold) eller annonsering du ser i tjenestene; hvor lenge du samhandler med tjenestene; søk som er lagt inn i tjenestene; feillogger; nettsteder og andre tjenester du besøker før og etter å ha besøkt et Discovery-nettsted; og annen lignende informasjon. Mye av denne informasjonen innhentes gjennom informasjonskapsler, sporingsbilder og andre sporingsteknologier. Se våre retningslinjer for Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier for mer informasjon, inkludert dine valg i forhold til bruken av disse teknologiene.

Informasjon fra sosiale medienettverk og andre tredjeparter: Når du bruker visse funksjoner i tjenestene, kan du gi oss tillatelse til å få tilgang til informasjon om deg fra tjenester som tilbys av tredjeparter, inkludert sosiale medienettverk (som Facebook, Twitter og/eller Instagram). Du kan for eksempel velge å registrere deg på våre nettsteder ved å bruke en sosial mediekonto, eller du kan bruke en sosial mediefunksjon på våre tjenester som en «del»-knapp. Å gjøre det lar oss innhente informasjon fra den sosiale medieplattformen. Denne informasjonen kan inkludere venner eller kontakter, profilbilde, fødselsdato, kjønn, personer/steder du følger, eller annen profilrelatert informasjon, samt annen informasjon du har valgt å dele. Informasjonen vi innhenter fra sosiale medienettverk avhenger av konto-/personverninnstillingene dine hos disse tredjepartene og tredjepartenes retningslinjer for personvern, så pass på å sjekke disse retningslinjene og justere innstillingene dine slik at de oppfyller dine preferanser.

Vi kan også innhente informasjon om deg fra andre tredjepartskilder, som våre partnere og annonsører, interaktive programmer som tilbys gjennom våre tjenester (som innebygde videospillere) og kommersielt tilgjengelige kilder som dataaggregatorer og offentlige databaser.

Vi kan kombinere informasjonen vi mottar fra tredjeparter med informasjon vi innhenter gjennom tjenestene.

Stedsinformasjon: Vi innhenter generell informasjon om posisjonen din gjennom tjenestene, som by, fylke og/eller postnummer knyttet til IP-adressen din. Hvis du samtykker, kan vi innhente mer spesifikk stedsinformasjon som leveres gjennom GPS-funksjonaliteten på mobilenheten din som brukes til å få tilgang til tjenestene. Denne stedsinformasjonen brukes til å presentere informasjon og reklame som er av relevans for deg i ditt geografiske område og for å la deg dra nytte av visse funksjoner i tjenestene, som å skreddersy live-timeplaner for klasser til din tidssone eller gi deg lokale matvarebutikkalternativer for levering av ingredienser i oppskrifter. Hvis du gir oss tillatelse til å innhente mer spesifikk GPS-lokaliseringsinformasjon, kan du deaktivere slik tilgang gjennom innstillingene på mobilenheten din.

Avtaler med partnere: Vi har ordninger på plass med visse leverandører av TV, Internett-tjenester og strømmemedier (referert til i denne erklæringen som « partnere»), som betyr at disse partnerne kan gjøre tjenestene våre tilgjengelige for kundene sine.

Hvis du får tilgang til tjenestene via én av våre partnere, vil vi motta visse personopplysninger fra partneren, som i de fleste tilfeller vil være begrenset til et hashet brukeridentifikasjonsnummer, produktkode og landet den opprinnelige informasjonen kom fra («API-data»). Vi innhenter API-data fra partnere for å tillate/godkjenne din tilgang til tjenestene. Vi og partneren er felles databehandlingsansvarlige for API-data, noe som betyr at vi begge er ansvarlige for å sikre at API-data håndteres i samsvar med gjeldende databeskyttelseslover – du kan utøve dine rettigheter i forhold til API-data overfor oss begge.

I noen, mer begrensede tilfeller, vil vi også motta registreringsinformasjonen din fra partnere (for eksempel navnet ditt og e-postadressen din) i stedet for at du registrerer deg direkte hos oss. Vi vil bruke denne informasjonen til de formålene som er forklart for deg når du registrerer deg hos disse partnerne (vanligvis kontoadministrasjon og markedsføring).

Når vi har disse ordningene på plass med partnere, vil typene informasjon vi innhenter om deg, og hvordan vi bruker den, vanligvis være mer begrenset enn når du registrerer deg direkte hos oss, og derfor kan det hende at enkelte deler av denne erklæringen ikke er relevant. Disse partnerne vil separat bruke dine personopplysninger i samsvar med sine egne retningslinjer for personvern. Vi er ikke ansvarlige for våre partneres personvernpraksis, og vi oppfordrer deg til å lese deres retningslinjer for personvern nøye.

2. HVORDAN VI BRUKER INFORMASJONEN VI INNHENTER

Vi bruker informasjonen vi innhenter til å levere og forbedre tjenestene; til å kommunisere med deg; til å levere annonsering; og til å utvikle og levere ytterligere produkter, funksjoner og tilbud, som forklart nærmere nedenfor.

Levere tjenestene du ber om, inkludert for å vedlikeholde og betjene kontoen din, for eksempel for å:

  • Oppfylle dine forespørsler om produkter, tjenester eller informasjon;
  • Behandle betalingene dine og sende produktene dine;
  • Gi deg tilgang til tjenestene og deltakelse i spesielle funksjoner i tjenestene, for eksempel spørreundersøkelser, meningsmålinger og meldingstavler;
  • Gi teknisk og annen støtte, inkludert å forstå og løse tekniske problemer med tjenestene;
  • Sende deg tjenesterelatert kommunikasjon;
  • Vise brukergenerert innhold; og
  • Behandle bidragene dine i lotterier, konkurranser eller kampanjer.

Kommunisere med deg og tilby kundeservice for å støtte tjenestene, inkludert for å:

  • Tilby kundeservicestøtte eller svare på dine forespørsler, henvendelser og kommentarer;
  • Sende deg elektroniske nyhetsbrev eller registrere deg i lotterier eller konkurranser; og
  • Gi deg juridiske varsler eller andre varsler med hensyn til tjenestene, inkludert tjenesterelatert kommunikasjon.

Utvikle og forbedre tjenestene og tilpasse din opplevelse med tjenestene, inkludert å:

  • Analysere mønstre ved bruk av tjenestene, studere trafikk på nettstedet og forstå kundebehov og trender for å forbedre tjenestene våre og utvikle nye;
  • Gi deg en tilpasset produktopplevelse, inkludert anbefalinger om visning og annet innhold;
  • Sende deg personlige nyhetsbrev, spørreundersøkelser og informasjon om produkter, tjenester og kampanjer som tilbys av oss, våre partnere og andre organisasjoner som vi jobber med;
  • Tilpasse innholdet på tjenestene basert på dine aktiviteter og interesser;
  • Opprette profiler om deg, inkludert å tilføye og kombinere informasjon vi innhenter fra tredjeparter, som kan brukes til analyse, markedsføring og annonsering; og
  • Bruke slutninger om dine preferanser og interesser for noen av de ovennevnte formålene.

Levere vår markedsføring og reklame fra tredjeparter til deg :

Markedsføring fra oss

Vi vil gjerne sende deg markedsføringskommunikasjon, som består av nyhetsbrev, kampanje-e-poster, spørreundersøkelser og informasjon om produkter, tjenester og kampanjer som tilbys av oss, våre partnere og andre organisasjoner som vi jobber med. Du vil motta markedsføringskommunikasjon fra oss hvis du har opprettet en konto og vi har innhentet ditt tidligere samtykke til å sende deg markedsføring. I enkelte, begrensede omstendigheter (der du får tilgang til våre tjenester via en av våre partnere), vil vi muligens ikke be om ditt forhåndssamtykke til å sende deg markedsføringskommunikasjon, men vil gi deg en enkel metode for å avslutte abonnement / melde deg av markedsføringskommunikasjon (for eksempel ved å klikke på avslutt abonnement-koblingen i våre e-poster).

Vi kan bruke ditt navn, kontaktinformasjon, alder, kjønn, teknisk bruksmønster og profildata til å danne en oversikt over det vi tror du ønsker eller trenger, eller hva som kan være av interesse for deg. Det er slik vi avgjør hvilke produkter, tjenester og tilbud som kan være relevante for deg.

Markedsføring foretatt av tredjeparter

Vi vil innhente ditt uttrykkelige samtykke før vi deler personopplysninger om deg for markedsføring fra selskaper utenfor vårt konsern.

Avmelding

Vi ønsker å gi deg valg når det gjelder enkelte typer bruk av personopplysninger, særlig i forbindelse med markedsføring og annonsering. Der du har en konto hos oss direkte, kan du endre valgene dine når som helst ved å logge inn på «Din konto»-området på plattformen og justere dine «Kommunikasjonspreferanser». Du kan også melde deg av markedsføring ved å klikke på avslutt abonnement-koblingen i våre markedsførings-e-poster, eller ved å kontakte oss for å melde deg av markedsføring ved å enten sende en e-post til vårt personvernombud på DPO@discovery.com eller kundeservice på support@discoveryplus.co.uk. Naviger til varslingsinnstillingene på den mobile enheten din for å endre innstillingene for push-varsling.

Når du melder deg av å motta markedsføring gjelder ikke det personopplysninger du har gitt oss som følge av et produkt-/tjenestekjøp, en produkt-/tjenesteopplevelse eller andre transaksjoner. Derfor vil du fortsette å motta viktige meldinger om funksjonaliteten og/eller administrasjonen av tjenestene våre (for eksempel, som nevnt ovenfor, når vi må sende deg en passordpåminnelse, varsle deg om oppdateringer av tjenestene eller endringer av juridiske vilkår).

Tredjepartsreklame

Vi ønsker å sikre at vår annonsering og markedsføring er relevant og interessant for deg og våre øvrige brukere. For å oppnå dette bruker vi tredjeparts annonserings- og teknologiselskaper til å vise annonser og/eller levere aggregerte data som bistand ved visning av annonser når du besøker eller bruker tjenestene våre. Dette inkluderer tredjeparts teknologiselskaper som innhenter data om deg for å bygge en profil av dine preferanser basert på dine aktiviteter når du besøker eller bruker tjenestene. Vi kan også bruke disse selskapene til automatisk å innhente data fra deg når du bruker tjenestene våre, for bedre å kunne identifisere annonsene som blir presentert for deg, og hva du gjør etter at du har sett disse annonsene. I tillegg deler vi også data med leverandører av nettanalyseverktøy, som Google Analytics, som vi bruker til å analysere din bruk av tjenestene.

Disse tredjeparts reklameselskapene innhenter, lagrer og bruker opplysninger om deg ved å integrerere Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier og annen sporingsteknologier på tjenestene. Se vårt Preferansesenter for valg for informasjonskapsler og annonser og våre retningslinjer for Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier for ytterligere informasjon. I noen tilfeller vil disse tredjepartene bruke opplysninger de innhenter til egne formål, for eksempel kan de aggregere dine opplysninger sammen med andre opplysninger de har og bruke informasjonen til å annonsere for tilknyttede tjenester levert til andre kunder; og samarbeide med andre reklamebyråer og dele dine personopplysninger med slike selskaper som en del av prosessen.

Du kan kontrollere hvordan Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier aktiveres på enheten din via vårt Preferansesenter for valg for informasjonskapsler og annonser ved å bruke nettleserinnstillingene og i noen tilfeller, innstillingene på mobilenheten din. Dersom du velger å begrense eller hindre sporing for disse formålene, vil ikke annonsene du ser når du besøker eller bruker våre tjenester lenger være tilpasset dine preferanser.

Vi kan også dele dine opplysninger på sosiale medier eller andre lignende plattformer, slik at du og andre kan se relevant innhold på plattformen. For eksempel kan vi bruke tjenesten Facebook Custom Audiences og dele e-postadressen din i et beskyttet format med Facebook slik at vi kan inkludere deg i en definert publikumsgruppe som vi leverer relevant annonseinnhold til på Facebook, eller opprette en publikumsgruppe med andre Facebook-brukere basert på informasjonen i din Facebook-profil. Du kan administrere data som deles av slike tredjeparter med oss ved å endre dine preferanser gjennom personverninnstillingene som disse tredjepartene gjør tilgjengelig på deres plattformer.

Sikkerhet, svindel og juridisk etterlevelse, inkludert:

  • Overvåke forebygging og oppdage svindel, som for eksempel gjennom å verifisere identiteten din;
  • Bekjempe søppelpost eller annen skadelig programvare eller sikkerhetsrisiko;
  • Overvåke, håndheve og forbedre sikkerheten til våre tjenester;
  • Overholde alle gjeldende prosedyrer, lover og forskrifter, stevninger, forespørsler fra myndighetene eller juridiske prosesser, eller i forbindelse med en juridisk etterforskning, hvis vi i god tro mener at dette er påkrevd eller tillatt ved lov; og
  • Etablere, utøve eller forsvare våre juridiske rettigheter (f.eks. for å håndheve overholdelse av våre Bruksvilkår, besøksavtaler, retningslinjer for personvern eller andre kontrakter eller juridiske rettigheter).

Vær oppmerksom på at all informasjonen vi innhenter om deg kan kombineres for å tilrettelegge for alle de ovennevnte formålene.

Kategorier av informasjon innhentet

Formål med bruk


(se «Hvordan vi bruker informasjonen vi innhenter» i vår personvernerklæring for ytterligere informasjon)

Lovlig grunnlag for innhenting, bruk og lagring av personopplysninger

Kilder til personopplysninger

Kategorier av tredjeparter som vi offentliggjør informasjonen til

(se «Når vi deler informasjon» i vår personvernerklæring for ytterligere informasjon)

Informasjon du gir oss:

Registrerings-, abonnement- eller kontaktinformasjon

som for eksempel e-postadresse, navn, telefonnummer og faktureringsinformasjon

  • Tilby tjenestene
  • Kommunisere med deg og tilby kundeservice
  • Tilpasse opplevelsen din

Det er nødvendig for å oppfylle vår kontrakt med deg ved å:

  • gjøre tjenestene tilgjengelige for deg
  • levere tjenestene du ber om
  • administrere tjenestene, som når vi må kontakte deg av grunner relatert til tjenestene (f.eks når vi må sende deg en påminnelse om passord, varsle deg om oppdateringer av tjenestene eller endringer i våre Bruksvilkår, retningslinjene for bruk av Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier eller denne erklæringen)
  • Deg
  • Hendelser
  • Andre brukere som gir informasjon om deg
  • Forhandlere av forbrukerdata
  • Databaser for offentlige registre
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Tjenesteleverandører
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Andre personer, tjenester og partnere på din forespørsel
  • konkurranse- og kampanjepartnere
  • Markedsførere
  • Sosiale medienettverk
  • Enheter for juridiske formål
  • Enheter for salg eller overføring av forretninger eller eiendeler
  • Våre markedsførings- og tredjeparts markedsførings- og reklameformål

Ditt samtykke eller våre legitime interesser (der samtykke ikke kreves)

  • Feilregistrering og feilrapportering
  • Revisjon av forbrukerinteraksjoner
  • Sikkerhet, svindel og juridisk etterlevelse

Våre legitime interesser for å:

  • oppdage og forebygge svindel;
  • holde tjenestene, produktene og IT-systemene våre sikre;
  • sikre at våre egne prosesser, prosedyrer og systemer er så effektive som mulig

Overholdelse av våre juridiske forpliktelser

Kundeserviceinformasjon

som for eksempel spørsmål og andre meldinger du sender oss via elektroniske skjemaer, via e-post, over telefon eller per post, og sammendrag eller taleopptak av din samhandling med kundeservice

  • Tilby tjenestene
  • Kommunisere med deg og tilby kundeservice

Det er nødvendig for å oppfylle vår kontrakt med deg ved å:

  • gjøre tjenestene tilgjengelige for deg
  • levere tjenestene du ber om
  • Deg
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Tjenesteleverandører
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Enheter for juridiske formål
  • Enheter for salg eller overføring av forretninger eller eiendeler
  • Feilregistrering og feilrapportering
  • Sikkerhet, svindel og juridisk etterlevelse
  • Forbedre tjenestene

Våre legitime interesser for å:

  • oppdage og forebygge svindel;
  • holde tjenestene, produktene og IT-systemene våre sikre;
  • sikre at våre egne prosesser, prosedyrer og systemer er så effektive som mulig;
  • forbedre tjenestene våre.

Overholdelse av våre juridiske forpliktelser.

Demografisk, statistisk og interesseinformasjon

som for eksempel alder, fødselsdato, kjønn, interesser, livsstils- og husholdningsinformasjon og hobbyer

  • Tilby tjenestene
  • Kommunisere med deg og tilby kundeservice
  • Tilpasse opplevelsen din

Det er nødvendig for å oppfylle vår kontrakt med deg ved å:

  • gjøre tjenestene tilgjengelige for deg
  • levere tjenestene du ber om
  • Deg
  • Andre brukere som gir informasjon om deg
  • Forhandlere av forbrukerdata
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Databaser for offentlige registre
  • Konferanser og andre arrangementer
  • Markedsførere
  • Sosiale medienettverk, i samsvar med dine preferanser
  • Tjenesteleverandører
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Andre personer, tjenester og partnere på din forespørsel
  • Konkurranse- og kampanjepartnere
  • Markedsførere
  • Sosiale medienettverk
  • Enheter for juridiske formål
  • Enheter for salg eller overføring av forretninger eller eiendeler
  • Sikkerhet, svindel og juridisk etterlevelse
  • Forbedre tjenestene

Våre legitime interesser for å:

  • oppdage og forebygge svindel
  • holde tjenestene, produktene og IT-systemene våre sikre
  • sikre at våre egne prosesser, prosedyrer og systemer er så effektive som mulig
  • forbedre våre tjenester

Overholdelse av våre juridiske forpliktelser

  • Våre markedsførings- og tredjeparts markedsførings- og reklameformål

Ditt samtykke eller våre legitime interesser (der samtykke ikke kreves)

Økonomisk og transaksjonsrelatert informasjon

for eksempel kreditt- eller debetkortnummer, verifiseringsnummer og utløpsdato, for å behandle betalinger og informasjon om transaksjonene og kjøp hos oss

  • Tilby tjenestene
  • Kommunisere med deg og tilby kundeservice

Det er nødvendig for å oppfylle vår kontrakt med deg ved å:

  • gjøre tjenestene tilgjengelige for deg
  • levere tjenestene du ber om
  • Deg
  • Tredjepartsbehandlere som innhenter denne informasjonen på våre vegne og som også har et uavhengig forhold til deg
  • Tredjepartspartnere eller partnere i samarbeidende merkevarer
  • Tjenesteleverandører
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Tredjeparter for juridiske formål
  • Enheter for salg eller overføring av forretninger eller eiendeler
  • Sikkerhet, svindel og juridisk etterlevelse
  • Våre legitime interesser for å oppdage og forebygge svindel
  • Overholdelse av våre juridiske forpliktelser

Brukergenerert innhold

som for eksempel kommentarer på artikler, bilder, videoer, lyd, all informasjon du sender inn i offentlige fora eller på meldingstavler, vurderinger og tilbakemeldinger eller anbefalinger du gir om våre tjenester

  • Tilby tjenestene
  • Kommunisere med deg og tilby kundeservice
  • Tilpasse opplevelsen din

Det er nødvendig for å oppfylle vår kontrakt med deg ved å:

  • gjøre tjenestene tilgjengelige for deg
  • levere tjenestene du ber om
  • Deg
  • Andre brukere som oppgir informasjon om deg i forbindelse med deres arrangement eller profil
  • Tjenesteleverandører
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Andre personer, tjenester og partnere på din forespørsel
  • Konkurranse- og kampanjepartnere
  • Markedsførere
  • Sosiale medienettverk
  • Enheter for juridiske formål
  • Enheter for salg eller overføring av forretninger eller eiendeler
  • Våre markedsførings- og tredjeparts markedsførings- og reklameformål

Ditt samtykke eller våre legitime interesser (der samtykke ikke kreves)

  • Feilregistrering og feilrapportering
  • Sikkerhet, svindel og juridisk etterlevelse

Våre legitime interesser for å:

  • oppdage og forebygge svindel
  • holde tjenestene, produktene og IT-systemene våre sikre
  • sikre at våre egne prosesser, prosedyrer og systemer er så effektive som mulig
  • Overholdelse av våre juridiske forpliktelser

Informasjon om forskning, undersøkelser eller konkurranser (inkludert personlige identifikatorer og brukergenerert innhold)

innhentet hvis du deltar i en spørreundersøkelse eller en konkurranse; inkluderer informasjon som er nødvendig for at du skal kunne delta (for eksempel kontaktinformasjon), og for å levere deg premien din

  • Tilby tjenestene
  • Kommunisere med deg og tilby kundeservice
  • Tilpasse opplevelsen din

Det er nødvendig for å oppfylle vår kontrakt med deg ved å:

  • gjøre tjenestene tilgjengelige for deg
  • levere tjenestene du ber om
  • Du
  • Undersøkelses- eller konkurransepartnere
  • Forskere og analytikere
  • Tjenesteleverandører
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Andre personer, tjenester og partnere på din forespørsel
  • Konkurranse- og kampanjepartnere
  • Markedsførere
  • Sosiale medienettverk
  • Enheter for juridiske formål
  • Enheter for salg eller overføring av forretninger eller eiendeler
  • Våre markedsførings- og tredjeparts markedsførings- og reklameformål

Ditt samtykke eller våre legitime interesser (der samtykke ikke kreves)

  • Feilregistrering og feilrapportering
  • Revisjon av forbrukerinteraksjoner
  • Forbedre tjenestene
  • Sikkerhet, svindel og juridisk etterlevelse

Våre legitime interesser for å:

  • oppdage og forebygge svindel
  • holde tjenestene, produktene og IT-systemene våre sikre
  • sikre at våre egne prosesser, prosedyrer og systemer er så effektive som mulig
  • forbedre våre tjenester
  • Overholdelse av våre juridiske forpliktelser

Kontaktinformasjon om andre (inkludert personlige identifikatorer)

som for eksempel navn og postadresse for å sende en gave

  • Tilby tjenestene
  • Kommunisere med deg og tilby kundeservice

Det er nødvendig for å oppfylle vår kontrakt med deg ved å:

  • gjøre tjenestene tilgjengelige for deg
  • levere tjenestene du ber om
  • Deg
  • Andre brukere (hvis du er mottaker av en kommunikasjon)
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Tjenesteleverandører
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Andre personer, tjenester og partnere på din forespørsel
  • Enheter for juridiske formål
  • Enheter for salg eller overføring av forretninger eller eiendeler
  • Revisjon av forbrukerinteraksjoner
  • Sikkerhet, svindel og juridisk etterlevelse

Våre legitime interesser for å:

  • oppdage og forebygge svindel
  • holde tjenestene, produktene og IT-systemene våre sikre
  • sikre at våre egne prosesser, prosedyrer og systemer er så effektive som mulig
  • Overholdelse av våre juridiske forpliktelser

Informasjon om sosiale medier

hvis du kobler kontoen din eller får tilgang til tjenestene gjennom en tredjepartsforbindelse eller -pålogging, kan vi ha tilgang til enhver informasjon du oppgir til det sosiale nettverket, avhengig av personverninnstillingene dine, som for eksempel navn, e-postadresse, venneliste, bilde, kjønn, sted og nåværende by, og informasjon du gir oss direkte gjennom våre sider på sosiale nettverks- og bloggplattformer (f.eks. Facebook, Instagram og Twitter)

  • Tilby tjenestene
  • Kommunisere med deg og tilby kundeservice
  • Tilpasse opplevelsen din

Det er nødvendig for å oppfylle vår kontrakt med deg ved å:

  • gjøre tjenestene tilgjengelige for deg
  • levere tjenestene du ber om
  • Deg
  • Sosiale medienettverk, i samsvar med dine personvernpreferanser på slike tjenester
  • Tjenesteleverandører
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Andre personer, tjenester og partnere på din forespørsel
  • Konkurranse- og kampanjepartnere
  • Markedsførere
  • Sosiale medienettverk
  • Enheter for juridiske formål
  • Enheter for salg eller overføring av forretninger eller eiendeler
  • Våre markedsførings- og tredjeparts markedsførings- og reklameformål

Ditt samtykke eller våre legitime interesser (der samtykke ikke kreves)

  • Feilregistrering og feilrapportering
  • Revisjon av forbrukerinteraksjoner
  • Sikkerhet, svindel og juridisk etterlevelse

Våre legitime interesser for å:

  • oppdage og forebygge svindel
  • holde tjenestene, produktene og IT-systemene våre sikre
  • sikre at våre egne prosesser, prosedyrer og systemer er så effektive som mulig
  • Overholdelse av våre juridiske forpliktelser

Informasjon vi samler inn automatisk fra deg og/eller enheten din:

Kategorier av informasjon innhentet

Formål med bruk


(se «Hvordan vi bruker informasjonen vi innhenter» i vår personvernerklæring for ytterligere informasjon)

Lovlig grunnlag for innhenting, bruk og lagring av de personlige opplysningene

Kilder til personopplysninger

Kategorier av tredjeparter som vi offentliggjør informasjonen til

(se «Når vi deler informasjon» i vår personvernerklæring for ytterligere informasjon)

Enhetsinformasjon og identifikatorer

slik som IP-adresse, nettlesertype og språk, operativsystem, plattformtype, enhetstype, programvare- og maskinvareattributter og unik enhet, reklame og app-identifikatorer

  • Tilby tjenestene
  • Tilpasse opplevelsen din

Det er nødvendig for å oppfylle vår kontrakt med deg ved å:

  • gjøre tjenestene tilgjengelige for deg
  • levere tjenestene du ber om
  • Deg (gjennom enheten din)
  • Reklameleverandører
  • Analyseleverandører
  • Informasjonskapsler og sporingsteknologi
  • Tjenesteleverandører
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Annonsører, annonsenettverk og reklamepartnere
  • Sosiale medienettverk
  • Enheter for juridiske formål
  • Enheter for salg eller overføring av forretninger eller eiendeler
  • Våre markedsførings- og tredjeparts markedsførings- og reklameformål

Ditt samtykke eller våre legitime interesser (der samtykke ikke kreves)

  • Feilregistrering og feilrapportering
  • Revisjon av forbrukerinteraksjoner
  • Forbedre tjenestene
  • Sikkerhet, svindel og juridisk etterlevelse

Våre legitime interesser for å:

  • oppdage og forebygge svindel
  • holde tjenestene, produktene og IT-systemene våre sikre
  • sikre at våre egne prosesser, prosedyrer og systemer er så effektive som mulig
  • forbedre våre tjenester
  • Overholdelse av våre juridiske forpliktelser

Data om Internett-nettverk og enhetaktivitet

slik som informasjon om filer du laster ned, domenenavn, landingssider, nettleseraktivitet, innhold eller annonser som vises og klikkes, datoer og tidspunkter for tilgang, sider som vises, skjemaer du fullfører eller delvis fullfører, søkevilkår, opplastinger eller nedlastinger, nettadressen som henviser deg til våre tjenester, nettstedene du besøker etter dette nettstedet; og andre nettsstedsaktiviteter og -data som er logget på våre webservere, hvorvidt du åpner en e-post og din samhandling med e-postinnhold, tilgangstider, feillogger og annen lignende informasjon.

S retningslinjer for Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier for mer informasjon om hvordan vi innhenter og bruker denne informasjonen.

  • Tilby tjenestene
  • Tilpasse opplevelsen din

Det er nødvendig for å oppfylle vår kontrakt med deg ved å:

  • gjøre tjenestene tilgjengelige for deg
  • levere tjenestene du ber om
  • Deg (gjennom enheten din)
  • Reklameleverandører
  • Analyseleverandører
  • Informasjonskapsler og sporingsteknologi
  • Markedsførere
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Tjenesteleverandører
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Annonsører, annonsenettverk og reklamepartnere
  • Sosiale medienettverk
  • Enheter for juridiske formål
  • Enheter for salg eller overføring av forretninger eller eiendeler
  • Våre markedsførings- og tredjeparts markedsførings- og reklameformål

Ditt samtykke eller våre legitime interesser (der samtykke ikke kreves)

  • Forbedre tjenestene
  • Feilregistrering og feilrapportering
  • Revisjon av forbrukerinteraksjoner
  • Sikkerhet, svindel og juridisk etterlevelse

Våre legitime interesser for å:

  • oppdage og forebygge svindel
  • holde tjenestene, produktene og IT-systemene våre sikre
  • sikre at våre egne prosesser, prosedyrer og systemer er så effektive som mulig
  • forbedre våre tjenester
  • Overholdelse av våre juridiske forpliktelser

Geolokasjonsinformasjon

som for eksempel by, stat og postnummer knyttet til IP-adressen din, og nøyaktig geolokasjonsinformasjon fra GPS-basert funksjonalitet på mobilenhetene dine, i samsvar med innstillingene for mobilenheten din

  • Tilby tjenestene
  • Tilpasse opplevelsen din
  • Forbedre tjenestene
  • Våre markedsførings- og tredjeparts markedsførings- og reklameformål
  • Feilregistrering og feilrapportering
  • Revisjon av forbrukerinteraksjoner
  • Sikkerhet, svindel og juridisk etterlevelse

Ditt samtykke

  • Du
  • Reklameleverandører
  • Analyseleverandører
  • Markedsførere
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Tjenesteleverandører
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Annonsører, annonsenettverk og reklamepartnere på nett
  • Sosiale medienettverk
  • Enheter for juridiske formål
  • Enheter for salg eller overføring av forretninger eller eiendeler

Informasjon vi utleder eller utledet informasjon vi mottar fra tredjeparter:

Kategorier av informasjon innhentet

Formål med bruk

(se «Hvordan vi bruker informasjonen vi innhenter» i vår personvernerklæring for ytterligere informasjon)

Lovlig grunnlag for innhenting, bruk og lagring av de personlige opplysningene

Kilder til personopplysninger

Kategorier av tredjeparter som vi offentliggjør informasjonen til (se «Når vi deler informasjon» i vår personvernerklæring for mer informasjon)

Inferensdata

slik som informasjon om dine potensielle preferanser som vi utleder fra dine aktiviteter på tjenestene, og informasjon du oppgir eller utledet informasjon vi mottar fra andre parter

  • Tilpasse opplevelsen din

Det er nødvendig for å oppfylle vår kontrakt med deg ved å:

  • gjøre tjenestene tilgjengelige for deg
  • levere tjenestene du ber om
  • Deg, hvis vi utleder det fra din informasjon og aktiviteter
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Forhandlere av forbrukerdata
  • Analyseleverandører
  • Tjenesteleverandører
  • Våre tilknyttede selskaper
  • Annonsører, annonsenettverk og reklamepartnere på nett
  • Enheter for juridiske formål
  • Enheter for salg eller overføring av forretninger eller eiendeler
  • Våre markedsførings- og tredjeparts markedsførings- og reklameformål

Ditt samtykke eller våre legitime interesser (der samtykke ikke kreves)

  • Forbedre tjenestene

Våre legitime interesser i å forbedre tjenestene våre

3. NÅR VI DELER PERSONOPPLYSNINGER

Vi kan offentliggjøre informasjonen vi innhenter som beskrevet nedenfor og supplert med våre retningslinjer for Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier. Brukere kan kontrollere bruken av Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier når som helst gjennom vår Preferansesenter for valg for informasjonskapsler og annonser, på et individuelt nettlesernivå og, i enkelte tilfeller, innstillingene på mobilenheten din. Hvis du avviser Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier kan du fortsatt bruke tjenestene våre, men enkelte funksjoner i eller områder av tjenestene våre kan være begrenset. Du kan lese mer om hvordan vi bruker Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier og hvilken informasjon som innhentes ved bruk av Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier i våre retningslinjer for Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier.

Tredjeparts tjenesteleverandører: Vi engasjerer tredjeparts tjenesteleverandører til å utføre en rekke tjenester og funksjoner på våre vegne, som for eksempel kundestøtte (f.eks. Zendesk), administrering av våre kampanjer, markedsføring eller kampanjeassistanse (f.eks. inkludert SendGrid, Blueshift), dataanalyse (f.eks. inkludert Adobe), nettreklame (f.eks. FreeWheel, Adobe), teknologitjenester og -plattformer (f.eks. inkludert AWS), behandling av betalinger (f.eks. inkludert Adyen eller PayPal) og andre tjenester.

Discovery-familien av selskaper: Vi kan dele informasjon om deg innenfor familien av Discovery-selskaper, inkludert våre datterselskaper og tilknyttede selskaper og joint venture-partnere, for å levere og forbedre våre produkter og tjenester, samt for å gi deg informasjon om produkter eller tjenester som kan interessere deg.

Lotterier, konkurranser og kampanjer: Når du registrerer deg eller deltar i en kampanje, et lotteri eller en konkurranse gjennom våre tjenester, kan vi dele informasjonen du oppgir for slike formål med autoriserte tredjeparts tjenesteleverandører (som beskrevet ovenfor), deltakende sponsorer og annonseringspartnere. Videre, ved å delta i en kampanje, samtykker du til de offisielle reglene som styrer kampanjen, som kan kreve at du utfører visse handlinger, inkludert, untatt der det er forbudt ved lov, å tillate oss og/eller sponsoren(e) av kampanjen å bruke og offentliggjøre navnet ditt, stemmen din og/eller bildet ditt i annonsering eller markedsføring knyttet til kampanjen. Se gjennom den relevante kampanjen, lotteriet eller konkurransereglene for mer informasjon.

Forretningspartnere: Vi kan dele informasjon med tredjeparter som vi har forretningsrelasjoner med, for eksempel våre kampanjepartnere, annonsører, annonsenettverk og datamarkedsføringstjenester, for formål som å tilby produkter og tjenester som kan interessere deg.

Forretningsoverføring: I tilfelle vi går gjennom en forretningsovergang som en fusjon, oppkjøp, konkurs, omorganisering eller salg av alle eller en del av våre aktiva, eller en aktsomhetsprosess i forbindelse med en potensiell forretningstransaksjon, kan informasjonen vi innhenter og opprettholder bli offentliggjort, solgt eller overført som en del av den transaksjonen. Hvis en slik overføring er underlagt ytterligere restriksjoner i henhold til gjeldende lover, vil vi overholde slike restriksjoner.

Juridiske krav og beskyttelse av tjenester og brukere: Vi vil offentliggjøre informasjonen vi nnhenter der vi i god tro mener at slik offentliggjøring er: (a) påkrevd ved lov (eller for å svare på stevninger, fullmakter, offentlige forespørsler, eller lignende prosesser mot oss) eller for å etablere eller utøve våre juridiske rettigheter; (b) i henhold til vår DMCA-erklæring og retningslinjer og prosedyrer for fjerning; og/eller (c) nødvendig for å beskytte eller forsvare våre juridiske rettigheter eller eiendom, våre tjenester, deg, eller andre tredjeparter, eller sørge for sikkerheten til våre tjenester, systemer, og til våre kunder eller allmennheten.

Aggregert informasjon: Vi kan aggregere og/eller avidentifisere informasjon slik at den ikke lenger er koblet til deg eller enheten din. Denne erklæringen begrenser ikke vår evne til å offentliggjøre aggregert eller avidentifisert informasjon som ikke er koblet til deg. Vi kan bruke og offentliggjøre slik informasjon til våre partnere, annonsører og andre tredjeparter etter eget skjønn.

4. INTERNASJONALE OVERFØRINGER AV DINE PERSONOPPLYSNINGER

Vi kan overføre personopplysninger som vi innhenter fra deg til tredjepartsdatabehandlere som befinner seg i land som er utenfor Storbritannia og det Europeiske Økonomiske Samarbeidsområdet («EØS») (inkludert til USA) eller til våre konsernselskaper i forbindelse med ovennevnte formål. Vær oppmerksom på at land som er utenfor Storbritannia og EØS muligens ikke tilbyr samme nivå av personvern som Storbritannia og EØS, selv om vår innhenting, lagring og bruk av dine personopplysninger fortsatt vil være underlagt denne erklæringen.

Når vi overfører personopplysninger utenfor Storbritannia og EØS, vil vi:

  • implementere standardavtaler for overføring av personopplysninger godkjent av Storbritannias myndigheter eller Europakommisjonen (det som gjelder) for overføring av personopplysninger utenfor Storbritannia og EØS i våre kontrakter med tredjeparter (disse er bestemmelsene godkjent i personvernforordningen artikkel 46.2 («GDPR») eller Storbritannias versjon av denne); eller
  • sikre at landet der dine personlige opplysningene blir håndtert, er ansett å ha «tilstrekkelig beskyttelsesnivå» av britiske myndigheter eller Europakommisjonen (det som gjelder) i henhold til artikkel 45 i personvernforordningen, GDPR, og Storbritannias versjon av denne.

Du finner ytterligere informasjon om reglene for dataoverføringer utenfor Storbritannia og EØS, inkludert de mekanismene vi lener oss på, på Europakommisjonens nettsted her og på nettstedet til Information Commissioner’s Office her.

5. VALG DU HAR ANGÅENDE INNHENTINGEN, BRUKEN OG DELINGEN AV DINE PERSONOPPLYSNINGER

Du har mange valg når det gjelder hvordan vi bruker og deler informasjonen din. Disse valgene er beskrevet mer detaljert nedenfor. Du har rett til å be om at vi gir tilgang til alle personopplysninger vi har om deg.

Du har også rett til å be om at vi sletter kontoen din og personopplysningene knyttet til den, med unntak av data som vi må oppbevare av lovmessige grunner.

Hvis du ønsker å få tilgang til eller slette dine personopplysninger, send inn forespørselen din ved å fylle ut følgende inntaksskjema:

Tilgangs- og slettingsforespørsler

Vær oppmerksom på at hvis du er en aktiv abonnent, må du vente til abonnementet er avsluttet før du kan fortsette med å slette kontoen din. Hvis du får tilgang til tjenestene via en av våre partnere, må du kansellere abonnementet ditt på våre tjenester gjennom kontoen din hos den partneren.

Når vi sletter dine personopplysninger, kan denne slettingen kun relateres til tjenestene og ikke til andre tjenester levert av oss. Du bør gjøre separate forespørsler for hver konto du har satt opp for å få tilgang til tjenestene eller andre tjenester levert av oss.

Gå til våre Bruksvilkår for informasjon om dine kanselleringsrettigheter.

Andre rettigheter inkluderer retten til å:

  • oppdaterer personopplysninger om deg som er utdaterte eller uriktige;
  • begrense måten vi behandler dine personopplysninger på;
  • forhindre behandling av dine personopplysninger for direkte markedsføringsformål;
  • gi dine personopplysninger til en tredjeparts tjenesteleverandør; eller
  • vurdere alle velbegrunnede innvendinger du måtte ha vedrørende vår bruk av dine personopplysninger.

Vi vil behandle alle slike forespørsler og gi deg et svar innen rimelig tid (og i alle tilfeller innen enhver lovpålagt tidsfrist). Vær imidlertid oppmerksom på at enkelte personopplysninger under visse omstendigheter kan være unntatt fra slike forespørsler. Hvis et unntak fra rettighetene gjelder, vil vi informere deg om det når vi svarer på din forespørsel. Vi kan be deg om å gi oss opplysninger som er nødvendige for å bekrefte din identitet før vi svarer på en forespørsel fra deg.

Dersom du ønsker mer informasjon relatert til disse rettighetene eller ønsker å benytte deg av noen av dem, vennligst kontakt vårt personvernombud på DPO@discovery.com når som helst.

Posisjonsinformasjon for mobilenhet: Hvis du får tilgang til tjenestene via en mobil enhet og du ikke ønsker at enheten din skal gi oss spesifikk informasjon om GPS-posisjonssporing, må du enten ikke samtykke i at enheten din kan dele denne informasjonen med oss, eller deaktivere GPS-en eller andre funksjoner for posisjonssporing på enheten din. Produsenten av enheten din skal gi deg instruksjoner om hvordan du deaktiverer GPS eller andre funksjoner for posisjonssporing. Hvis du først samtykker til innhenting av posisjonsinformasjon, kan du deretter stoppe vår innhenting av posisjonsinformasjon når som helst ved å endre innstillingene på mobilenheten din eller ved å avinstallere applikasjonen fra mobilenheten din.

6. HVORDAN VI BRUKER INFORMASJONSKAPSLER OG ANDRE SPORINGSTEKNOLOGIER

Som mange selskaper bruker vi Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier og andre sporingsteknologier på tjenestene våre. For detaljert informasjon om sporingsteknologiene vi bruker, hvordan vi bruker disse teknologiene og ytterligere alternativer du har angående bruken av disse teknologiene, gå til våre retningslinjer for Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier. Brukere kan kontrollere bruken av Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier når som helst gjennom vårt Preferansesenter for valg for informasjonskapsler og annonser, på et individuelt nettlesernivå og i noen tilfeller, innstillingene på mobilenheten din. Hvis du avviser Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier, kan du fortsatt bruke tjenestene våre, men enkelte funksjoner i eller områder av tjenestene våre kan være begrenset.

7. HVORDAN VI BESKYTTER BARNS INFORMASJON

Tjenestene er generelt rettet mot voksne og er ikke ment for bruk av barn under seksten år (16). Vi innhenter ikke og vil aldri bevisst innhente opplysninger fra barn under 16 år uten tilsyn av en voksen. Tjenestene våre er ikke rettet mot barn, og vi innhenter ikke personopplysninger fra barn bevisst. Hvis du har spørsmål om vår praksis med hensyn til barns personvern eller for å be om at vi sletter personopplysninger oppgitt av barnet ditt, kontakt oss på DPO@discovery.com.

8. HVORDAN VI OPPRETTHOLDER OG SIKRER INFORMASJONEN VI INNHENTER

Vi opprettholder informasjonen vi innhenter så lenge det er nødvendig for å levere tjenestene, så lenge det er rimelig påkrevd for å oppfylle formålet du sendte inn informasjonen for eller våre forretningsformål, eller som påkrevd av loven.

Vi vil ta skritt for å slette dine personopplysninger (inkludert en konto som du opprettet for å bruke tjenestene) fem år fra den siste aktiviteten din på tjenestene, eller, hvis du har betalt for et abonnement, fem år fra det siste utløpet av abonnementet ditt og din siste aktivitet på tjenestene.

I noen tilfeller kan vi anonymisere dine personopplysninger (slik at de ikke lenger kan knyttes til deg) for forsknings- eller statistikkformål. I så fall kan vi benytte disse opplysningene uten tidsbegrensing uten å varsle deg om dette.

Vi iverksetter tekniske, administrative og organisatoriske sikkerhetstiltak for å beskytte informasjonen din mot utilsiktet eller ulovlig ødeleggelse eller utilsiktet tap, endring, uautorisert avsløring eller tilgang. Men ingen metode for overføring over Internett, og ingen metode for elektronisk eller fysisk lagring, er absolutt sikker. Som sådan erkjenner og godtar du at vi ikke kan garantere sikkerheten til informasjonen som overføres til, gjennom eller på våre tjenester eller via Internett, og at enhver slik overføring skjer på egen risiko.

Hvis du oppretter en konto eller registrerer deg for noen av tjenestene våre, er du ansvarlig for å opprettholde hemmeligholdelsen av passordet ditt til enhver tid.

9. TREDJEPARTS NETTSTEDER, TJENESTER OG FUNKSJONER

Våre tjenester kan inneholde koblinger til tredjeparts nettsteder (f.eks. nettbutikker som tilbyr produkter for kjøp), tredjeparts plugin-moduler (f.eks. sosiale delingsknapper) og tredjepartsfunksjoner (f.eks. bannerannonser). Disse tredjepartstjenestene kan innhente informasjon fra eller om deg når du samhandler med dem, og i noen tilfeller kan de spore aktiviteten din, inkludert gjennom bruk av Merknad om informasjonskapsler og sporingsteknologier eller annen sporingsteknologi, uten at du trenger å samhandle med dem. Vi er ikke ansvarlige for innholdet eller praksisen til slike tredjeparter, og deres innhenting, bruk og offentliggjøring av dine opplysninger vil være underlagt deres personvernerklæringer, og ikke denne erklæringen. Vi oppfordrer deg til å lese erklæringene om personvern og sikkerhet for disse tredjepartene.

10. OPPDATERINGER AV DENNE ERKLÆRINGEN

Vi kan endre denne erklæringen fra tid til annen etter hvert som våre tjenester, teknologi og juridiske forpliktelser endres. Hvis vi gjør endringer, vil vi legge ut den oppdaterte erklæringen og revidere datoen for «Sist oppdatert». Når vi gjør vesentlige endringer i denne erklæringen og vi har din e-postadresse, vil vi sende deg et varsel om endringene.

11. HVORDAN KONTAKTE OSS

Vi har et personvernombud som kan bistå med alle spørsmål vedrørende vår behandling av personopplysninger. Vårt personvernombud kan kontaktes ved å sende e-post til DPO@discovery.com.

Du har rett til å klage til de lokale personvernmyndighetene i Storbritannia og EØS dersom du mener at vi ikke har overholdt gjeldende personvernlovgivning. De lokale myndighetene vil være forskjellige i de ulike landene. Se Vedlegget for din lokale personvernmyndighet. Du kan også benytte deg av rettsmiddel gjennom lokale domstoler hvis du mener at dine rettigheter er blitt brutt.

Vedlegg

Liste over personvernmyndigheter (Storbritannia og EØS-land)

Du har rett til å klage til de lokale personvernmyndighetene i Storbritannia og EØS dersom du mener at vi ikke har overholdt gjeldende personvernlovgivning.

De lokale myndighetene vil være forskjellige i de ulike landene. Nedenfor finner du en liste over de lokale personvernmyndighetene i Storbritannia og i de EØS-landene vi opererer i.

Østerrike
Österreichische Datenschutzbehörde
Barichgasse 40-42 3
1030 Wien
Telefon. + +43 1 52 152-0
E-post: dsb@dsb.gv.at
Nettsted: http://www.dsb.gv.at/

Belgia
Autorité de protection des données
Rue de la Presse 35
1000 Bruxelles
Telefon. +32 2 274 48 00
Faks +32 2 274 48 10
E-post: contact@apd-gba.be
Nettsted: https://www.privacycommission.be/

Bulgaria
Commission for Personal Data Protection
2, Prof. Tsvetan Lazarov blvd.
Sofia 1592
Telefon. +359 2 91 53 555 3555
Faks +359 2 91 53525
E-post: kzld@cpdp.bg
Nettsted: https://www.cpdp.bg/

Kroatia
Agencija za zaštitu osobnih podataka
Selska cesta 136
10000 Zagreb
Telefon. +385 1 4609 000
Faks +385 1 4609 099
E-post: azop@azop.hr or info@azop.hr
Nettsted: https://www.azop.hr/

Kypros
Office of the Commisioner for Personal Data Protection
1 Iasonos Street,
1082 Nicosia
P.O. Box 23378, CY-1682 Nicosia
Telefon. +357 22 818 456
Faks +357 22 304 565
E-post: commissioner@dataprotection.gov.cy
Nettsted: http://www.dataprotection.gov.cy/dataprotection/dataprotection.nsf/home_en/home_en?opendocument

Γραφείο Επιτρόπου Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
Ιάσονος 1,
1082 Λευκωσία
Τ.Θ. 23378, 1682 Λευκωσία
Τηλέφωνο: +357 22818456
Φαξ: +357 22304565

Tsjekkia
Urad pro ochranu osobnich udaju
Pplk. Sochora 27
170 00 Praha 7
Telefon. +420 234 665 111
Faks +420 234 665 444
E-post: posta@uoou.cz
Nettsted: http://www.uoou.cz

Danmark
Datatilsynet
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
Telefon. +45 33 1932 00
Faks +45 33 19 32 18
E-post: dt@datatilsynet.dk
Nettsted: https://www.datatilsynet.dk/

Estland
Estonian Data Protection Inspectorate (Andmekaitse Inspektsioon)
Väike-Ameerika 19
10129 Tallinn
Telefon. +372 6274 135
Faks +372 6274 137
E-post: info@aki.ee
Nettsted: https://www.aki.ee/en

Finland
Tietosuojavaltuutetun Toimisto
Lintulahdenkuja 4
00530 Helsinki
PO Box 800, FI-00531 Helsinki
Telefon. +358 029 566 6700
Faks +358 029 566 6768 E-post: tietosuoja@om.fi
Nettsted: https://www.tietosuoja.fi/en/

Frankrike
Commission Nationale de l’Informatique et des Libertés - CNIL
3 Place de Fontenoy - TSA 80715
75334 PARIS CEDEX 07
Telefon. +33 1 53 73 22 22
Faks +33 1 53 73 22 00
Nettsted: https://www.cnil.fr/professionnel

Tyskland
The competence for complaints is split among different data protection supervisory authorities in Germany. Competent authorities can be identified according to the list provided under: https://www.bfdi.bund.de/bfdi_wiki/index.php/Aufsichtsbeh%C3%B6rden_und_Landesdatenschutzbeauftragte

Hellas
Hellenic Data Protection Authority
Kifisias Av. 1-3, PC 11523
Ampelokipi Athens
Telefon. +30 210 6475 600
Faks +30 210 6475 628
E-post: contact@dpa.gr
Nettsted: http://www.dpa.gr/

Αρχή Προστασίας Δεδομένων
Προσωπικού Χαρακτήρα
Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 6475600

Ungarn
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Falk Miksa utca 9-11
1055 Budapest,
Telefon. +36 1 3911 400
E-post: peterfalvi.attila@naih.hu
Nettsted: https://www.naih.hu/

Island
Persónuverndar
Rauðarárstígur 10, 105 Reykjavík, Iceland
Telefon. +354-510-9600
E-post: postur@personuvernd.is
Nettsted: https://www.personuvernd.is/

Irland
Data Protection Commission
21 Fitzwilliam Square South
Dublin 2
D02 RD28
Lo-Call: 1890 25 22 31
Telefon. +353 57 868 4800
Faks +353 57 868 4757
E-post: info@dataprotection.ie
Nettsted: https://www.dataprotection.ie/

Italia
Garante per la protezione dei dati personali
Piazza Venezia 11
00186 Roma
Telefon. +39 06 69677 1
Faks +39 06 69677 785
E-post: protocollo@gpdp.it | protocollo@pec.gpdp.it
Nettsted: https://www.garanteprivacy.it/

Latvia
Datu Valsts Inspeckcija
Elijas iela 17, Rīga, LV-1050
Telefon. +371 6722 3131
Faks +371 6722 3556
E-post: info@dvi.gov.lv
Nettsted: https://www.dvi.gov.lv/lv/

Liechtenstein
Datenschutzstelle
Städtle 38
P.O. Box 684
9490 Vaduz
Telefon: +423 236 60 90
E-post: info.dss@llv.li
Nettsted: http://www.llv.li/#/1758/datenschutzstelle

Litauen
Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija
L. Sapiegos g. 17,
011042 Vilnius
Telefon. + 370 5 279 14 45
Faks +370 5 261 94 94
E-post: ada@ada.lt
Nettsted: https://vdai.lrv.lt/

Luxembourg
Commission Nationale pour la Protection des Données
15, Boulevard du Jazz
L-4370 Belvaux
Telefon. +352 2610 60 1
Faks +352 2610 60 29
E-post: info@cnpd.lu
Nettsted: https://www.cnpd.lu/

Malta
Information and Data Protection Commisioner
2, Airways House
Triq Il-Kbira, Tas-Sliema SLM 1549
Telefon. +356 2328 7100
Faks +356 2328 7198
E-post: commissioner.dataprotection@gov.mt
Nettsted: http://www.dataprotection.gov.mt/

Nederland
Autoriteit Persoonsgegevens
Postbus 93374
2509 AJ DEN HAAG
Telefon. +31 70 888 8500
Faks +31 70 888 8501
E-post: info@autoriteitpersoonsgegevens.nl
Nettsted: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl

Norge
Datatilsynet
P.O. Box 458 Sentrum
NO-0105 Oslo
Telefon: +47 47 22 39 69 64
E-post: postkasse@datatilsynet.no
Nettsted: https://www.datatilsynet.no/English/

Polen
Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării DaTelefonor cu Caracter Personal
B-dul Magheru 28-30
Sector 1, BUCUREŞTI
Telefon. +40 21 252 5599
Faks +40 21 252 5757
E-post: anspdcp@dataprotection.ro
Nettsted: https://www.dataprotection.ro/

Portugal
Comissão Nacional de Protecção de Dados - CNPD
Av. D. Carlos I, 134, 1º
1200-651 Lisboa
Telefon. +351 21 392 84 00
Faks +351 21 397 68 32
E-post: geral@cnpd.pt
Nettsted: https://www.cnpd.pt/

Romania
Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării DaTelefonor cu Caracter Personal
B-dul Magheru 28-30
Sector 1, BUCUREŞTI
Telefon. +40 21 252 5599
Faks +40 21 252 5757
E-post: anspdcp@dataprotection.ro
Nettsted: https://www.dataprotection.ro/

Slovakia
Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky
Hraničná 12
820 07 Bratislava 27
Telefon.: + 421 2 32 31 32 14
Faks: + 421 2 32 31 32 34
E-post: statny.dozor@pdp.gov.sk
Nettsted: http://www.dataprotection.gov.sk/

Slovenia
Informacijski pooblaščenec
Dunajska cesta 22
1000 Ljubljana, Slovenija
Telefon. +386 1 230 9730
Faks +386 1 230 9778
E-post: gp.ip@ip-rs.si
Nettsted: https://www.ip-rs.si/

Spania
Agencia de Protección de Datos
C/Jorge Juan, 6
28001 Madrid
Telefon. +34 91 266 35 17
E-post: internacional@agpd.es. Also: https://sedeagpd.gob.es/sede-electronica-web/
Nettsted: https://www.agpd.es/

Sverige
Integritetsskyddsmyndigheten
Drottninggatan 29
5th Floor
Box 8114
104 20 Stockholm
Telefon. +46 8 657 6100
Faks +46 8 652 8652
E-post: datainspektionen@datainspektionen.se
Nettsted: https://www.datainspektionen.se/

Storbritannia
The Information Commissioner’s Office
Water Lane, Wycliffe House
Wilmslow - Cheshire SK9 5AF
Telefon. +44 0303 123 1113
Faks: +44 01625 524510
E-post: international.team@ico.org.uk
Nettsted: https://ico.org.uk